Waarom Achilles autolease?

Beveiligingsklassen

Vanaf 1 januari 2003 is de specificatie van de diverse alarmklassen gewijzigd. Deze eisen kunnen per verzekeringsmaatschappij verschillen. Wij verwijzen u hiervoor graag naar uw verzekeringsmaatschappij of Achilles Autolease. Hieronder vindt u een specificatie van de beveiligingsklassen.

Klasse 1 - Startonderbreker
Elektrisch systeem met ten minste een dubbele automatisch inschakelende blokkering. Deze tweevoudige blokkering bevat een onderbreking van de startmotor en een andere, extra blokkering meestal op de brandstofvoorziening. Het systeem bevat geen detectie en geen alarmering. Bij voertuigen die af-fabriek al zijn voorzien van een goedgekeurde startblokkering werkt deze op het motormanagement.
 
Klasse 2 - Alarmsysteem
Klasse 1 plus inbraakdetectie en alarmering (sirene).
 
Klasse 3 - Alarmsysteem
Klasse 2 aangevuld met een sabotagesignalering en hellingsdetectie. De sirene die voor de akoestische signalering zorgt, bevat een ingebouwde noodstroomvoorziening. De verbinding tussen de centrale en de sirene vindt plaats via een gecodeerd signaal. Als de draad tussen de sirene en de centrale wordt doorgeknipt, zal de sirene afgaan op de noodstroomvoorziening.
 
Klasse 4 - Voertuig volgsysteem
Klasse 1 of 3 systeem plus een voertuig volgsysteem. Deze wordt geactiveerd door een bewegingsensor of na een diefstalmelding van de eigenaar. *
 
Klasse 5 - Voertuig volgsysteem
Klasse 1 of 3 plus een voertuig volgsysteem. Deze wordt geactiveerd als het alarm afgaat. *
 
* De diefstal en inbraakmeldingen afkomstig van goedgekeurde systemen worden uitsluitend behandeld door erkende meldkamers (PAC's). Dit zijn dezelfde meldkamers die alarmmeldingen afhandelen voor woonhuisbeveiliging. Alleen deze meldkamers zijn bevoegd om alarmmeldingen door te geven aan de politie.

 

 

Meer informatie?

Bel Achilles Autolease: 070 315 52 66