100km méér rijden op één tank?

08-04-2010

besparen_auto.jpg

Wist u dat bijna 20% van uw autokosten bestaan uit brandstofkosten? En dat u door middel van een paar simpele handelingen, besparingen kan behalen van 10 tot 15%? Wie wil nou geen 100km méér rijden op één tank!

De toepassing van Het Nieuwe Rijden kan u flinke besparingen opleveren en is daarmee niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. Deze nieuwe manier van rijden zorgt niet alleen voor een reductie van brandstofverbruik en CO2-uitstoot, maar ook voor een verhoogde veiligheid in het verkeer. Daarnaast dragen een betere rijstijl en minder schade bij aan positief bedrijfsimago.
 
Een Nieuwe Rijder:
1. Geeft tijdens het starten van de auto geen gas;
2. Drukt bij het optrekken het gaspedaal tot maximaal de helft in;
3. Schakelt zo snel als mogelijk is over naar de volgende versnelling;
4. Rijdt zo veel mogelijk met een gelijkmatige snelheid en een laag toerental in een zo hoog mogelijke versnelling;
5. Laat voor het stoppen tijdig het gas los en laat de auto bij voorkeur in de versnelling van dat moment uitrollen;
6. Zet de motor ook af bij kortere stops (zoals bij een openstaande brug, bij een spoorwegovergang, wanneer men iemand afhaalt, etc.);
7. Maakt zoveel mogelijk gebruik van in-car apparatuur, zoals toerenteller, cruise control en boordcomputer;
8. Controleert de bandenspanning eenmaal per maand.
 
Fleet Scan: Advies op maat
Wilt u meer weten over Het Nieuwe Rijden en bent u geïnteresseerd in een besparingsadvies op maat met betrekking tot uw wagenpark?
Om haar 25-jarig bestaan te vieren, biedt Achilles Autolease haar relaties een gratis Fleet Scan aan. Met behulp van deze scan zijn wij in staat om een ‘foto’ te maken van uw wagenpark. Wij koppelen onze bevindingen aan een concreet en werkbaar advies, die voor uw organisatie direct zal leiden tot kostenbesparingen. Daarnaast geeft u meteen invulling aan het thema, dat bij alle ondernemingen op dit moment hoog op de agenda staat: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Door onze praktische Fleet Scan kunt u dus – naast de kostenbesparing – ook meteen goede zaken doen voor het milieu.
 
Indien u vragen heeft of een vrijblijvend gesprek naar aanleiding van dit stuk zou willen aangaan dan kunt u contact opnemen met een van onze Account Managers via 070 – 3155 266 of via info@achillesautolease.nl.  

Meer nieuws