Per 1 juli lagere BPM op aardgas- en groengasauto

18-06-2012

 

Auto's die af-fabriek zijn voorzien van een aardgasinstallatie krijgen vanaf 1 juli te maken met een lagere BPM-heffing op de aanschaf, meldt AMD Automotive Fiscalisten.
 
Voor auto's op aardgas of groengas gelden ook nu al een aantal fiscale voordelen. Belangrijk voordeel is het lage tarief van de energiebelasting op elke kilogram aardgas of groengas.
Daarnaast gelden tariefsvoordelen in de wegenbelasting. De totale belastingdruk op aardgas of groengas is daardoor lager dan bij benzine, diesel of LPG.
 
Extra impuls
Per 1 juli blijft het fiscale stimuleringspakket voor het rijden op aardgas of groengas in stand, maar wordt er een extra impuls aan gegeven door de fiscale voordelen gedeeltelijk al bij aanschaf toe te kennen. Dat gebeurt door verschuiving van het wegenbelastingvoordeel naar een BPM-voordeel.
Tot en met 30 juni wordt een aardgasauto voor de BPM belast als een dieselauto. Dat betekent vooral dat de dieseltoeslag van € 1.900 van toepassing is. Die wordt terugverdiend door de lagere gebruikskosten van de aardgasauto.
 
Vanaf 1 juli 2012 vervalt die BPM-toeslag voor aardgasauto's. Vanaf die datum worden voor de berekening van de BPM de CO2-grenzen en -tarieven voor benzineauto's van toepassing op de aardgasauto's waarvan de aardgasinstallatie al in de fabriek is ingebouwd. Voor de motorrijtuigenbelasting wordt dan de LPG-G3-toeslag van toepassing op deze auto's.
 
 
 
Bron:  Autoleasewereld

Meer nieuws