Groen op weg: Welke brandstof kies ik ?

29-10-2010

benzinepomp.jpg

Moeten we nu benzine, diesel, hybride of toch elektrisch of aardgas gaan rijden? Of is de toekomst waterstof? Begrijpt u het nog?

Wij kunnen ons bij Achilles Autolease voorstellen dat het u soms duizelt. Als geen ander volgen wij de ontwikkelingen in de markt op de voet en willen wij u graag op maat adviseren over de situatie, die het beste past bij uw specifieke situatie.
 
Omdat wij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, wat onder andere blijkt uit het feit dat wij de eerste leasemaatschappij in Nederland zijn die een ISO-14001 milieucertificering hebben, houden wij ook u graag op de hoogte van ontwikkelingen.
 
De ontwikkelingen in de markt volgen elkaar in hoog tempo op, dus u kunt erop rekenen dat wij bij onze adviezen rekening zullen houden met de meest recente ontwikkelingen op dit gebied. Belt u ons gerust voor een gericht advies met betrekking tot uw situatie. Moet het benzine, diesel, LPG of Aardgas worden? Wij informeren u graag over de verschillende brandstofsoorten!
 
De laatste tijd zijn hybride technieken (deels benzine / deels elektrisch) aan een sterke opmars bezig. Voordeel is natuurlijk de verminderde CO2-uitstoot, maar de productie + verwerking levert weer extra milieuverontreiniging op. De geleerden zijn het hier onderling niet over eens, maar het positieve is in ieder geval dat door de grote opkomst van deze auto’s (gesteund door het plaatsen van deze auto’s in de 14%-bijtelling klasse door de overheid), de technieken van het toepassen van elektriciteit een snelle ontwikkeling doormaakt.
 
In aansluiting op deze hybride technieken komen in de nabije toekomst vrijwel alle volumemerken dan ook met volledig elektrische auto’s. Deze ontwikkeling lijkt ook op uitgebreide steun van de overheid te kunnen rekenen en zou derhalve de komende jaren wel eens in een stroomversnelling terecht kunnen komen. Bij deze technieken behoort de CO2-uitstoot tot het verleden, maar – zoals altijd aan het begin van een nieuwe technische ontwikkeling – het zal nog wel even duren voordat de aanschafprijzen van deze auto’s, en daarmee de leaseprijzen, op een markconform niveau zit. Ook het maximaal aantal kilometers dat op een volle accu gereden kan worden is nog een groot nadeel van de reeds op de markt gezette modellen.
 
In ieder geval kunt u ook altijd rekenen op een maatwerk advies bij al uw vragen over brandstofkeuzes. Uw leaseadviseur kan u er alles over vertellen! of mail naar: info@achillesautolease.nl

Meer nieuws