Vergroening wagenpark Gemeente Heerlen...’powered by’ Achilles!

27-06-2012

Heerlen_duurzaam.JPG

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, CO2-uitstoot verminderen, besparing van fossiele brandstoffen…allemaal zaken die bedrijven en instellingen steeds hoger op de agenda hebben staan, maar niet altijd in de praktijk brengen. De gemeente Heerlen heeft er werk gemaakt en zal op 28 juni 2012, in samenwerking met Achilles Autolease, de eerste stappen zetten naar een volledige ‘vergroening’ en verduurzaming van het wagenpark. 

 

De keuze is reuze

Het nieuwe ‘groene’ wagenpark van de Gemeente Heerlen zal voornamelijk bestaan uit elektrische en op aardgas rijdende auto’s. Maar hoe een keuze te maken uit het steeds groter wordende aanbod van milieuvriendelijke auto’s? Elektrisch, aardgas, hybride…welk soort en merk auto voldoet het beste aan de wensen en eisen van de berijders en de gemeente?

 

Omdat Achilles zich niet alleen beperkt tot het ‘op de weg zetten’ van auto’s en juist toegevoegde waarde ziet in een optimale begeleiding van A tot Z, heeft zij in samenspraak met de gemeente en een aantal locale dealers een groene demo-dag georganiseerd, waarbij verschillende auto’s zijn getest.

 

Groene testdag

“Ga ik het halen?!” was een vraag die waarschijnlijk door veel berijders werd gesteld als het ging om elektrische auto’s. Actieradius en oplaadmogelijkheden waren daarmee een hot item. “Welke andere schone en voordelige ‘groene’ alternatieven zijn er naast elektrisch rijden?”.

 

Naar aanleiding van de ‘groene’ testdag zijn de Citroën C-zero en Fiat Panda als winnaars uit de bus zijn gekomen, met name door hun milieuvriendelijke eigenschappen, rijcomfort en goede service van het dealernetwerk. Wij willen autobedrijf Kerres (Heerlen) en autobedrijf Coumans (Geleen) dan ook bedanken voor hun bijdrage en de prettige samenwerking.

 

De laadfaciliteiten worden aangelegd door Sumoso (Sustainable Mobility Solutions), een organisatie die zich inzet om duurzame elektrische mobiliteit meer toegankelijk maken voor bedrijven en instellingen.

 

‘Powered by’ Achilles Autolease

Morgen zal officieel de sleuteloverdracht van het nieuwe en groene wagenpark plaatsvinden aan de Gemeente Heerlen. Daarmee is de vergroening van het wagenpark van de Gemeente Heerlen een feit...’powered by’ Achilles Autolease!

 

 

Meer nieuws